Home » Over mij

Over mij

Mijn interesse voor planten is in mijn jeugd begonnen. Wij hadden een halve hectare grond rondom onze boerderijwoning waar mijn ouders groenten en fruit teelden voor het gezin. In het voorjaar liep ik onder de bloesems van de boomgaard door, in de zomer snoepte ik al voetballend van het fruit in de tuin. De teelt was hobbymatig, mijn ouders hebben elkaar ontmoet tijdens hun studententijd in Delft en ook mijn broer en zus hebben de TU Delft gedaan. Ik ben plantenteelt gaan studeren in Wageningen en ben gepromoveerd op het ontwerp van biodiverse teeltsystemen.

Mijn belangrijkste karaktereigenschappen zijn ambitieus, enthousiast en volhardend. Ik denk en werk vanuit een holistisch perspectief. Samenwerken motiveert mij en het liefst doe ik werk waarvan het resultaat zichtbaar is in de praktijk. Ik heb inmiddels aan verschillende systeeminnovatie projecten gewerkt.

In mijn privéleven geniet ik van mijn gezin, tuinier ik, speel graag piano en beoefen verschillende sporten. Vroeger was dat dans en hockey, tegenwoordig is dat roeien en hardlopen. Mijn laatste hobbyactiviteit die ik gedaan heb samen met mijn partner, was de bouw van ons huis in particulier opdrachtschap, ontworpen door mijn broer die architect is.

Eveline Stilma