Home » Feeding/ Greening the city » Mobiel voedselbos in Amsterdam

Mobiel voedselbos in Amsterdam

Dit prachtige park bestaat uit het mobiele smulbos, lokale bierbrouw- en proeverij, een kunstwerk over biodiversiteit en een kunstwerk over lichtgevende bomen. Het park werd in 2017 officieel geopend. SIGN is initiatiefnemer van het idee. SIGN en gemeente Amsterdam hebben het park financieel mogelijk gemaakt, Brouwerij Kleiburg is eigenaar van het proeflokaal.

InnoPlant ontwierp de beplanting van het mobiele voedselbos naar idee van SIGN. Daarbij adviseerde InnoPlant in het ontwerp van de bakken en ontwierp samen met Buiten5 het hele terrein. Het ontwerp is geïnspireerd op principes uit de permacultuur. Vervolgens vroeg InnoPlant offertes aan voor de realisatie voor gemeente Amsterdam.

Per bak staat een boom, struik en een kruid. Er groeien ook planten in de buitenkant van de bakken. Aanvullend hebben de bakken naar advies van InnoPlant een dubbele bodem gekregen om water te kunnen besparen. Via capillaire werking komt het water bij de wortels terecht. De boomgaard is uitermate geschikt voor plaatsing op verharde terreinen naast gebouwen, op vervuilde grond of ter tijdelijke invulling van nog te bouwen kavels.

Het park heeft recent een prijs gewonnen.

Plabeka Bokalen 2018, categorie transformaties. Zie hiervoor deze site

 

Comments are closed.