Home » Feeding/ Greening the city » Realisatie buurtmoestuin, in Noorderplassen west in Almere

Realisatie buurtmoestuin, in Noorderplassen west in Almere

Samen met de buurt tuinieren en experimenteren met permacultuur in de buurtmoestuin. Dat leek InnoPlant een leuk idee tijdens de opstartfase van het bedrijf in 2013. InnoPlant kwam zo in contact met de gemeente. Toevallig kwamen de twee basisscholen tegelijkertijd met hetzelfde verzoek bij de gemeente. Met als gevolg dat de gemeente hiervoor een stuk grond heeft vrijgemaakt voorde twee schooltuinen en de buurttuin. Het minicomplex  bestaat uit een buurtmoestuin, twee schooltuinen en een publieke boomgaard.

Met een wisselende groep mensen uit de wijk experimenteren we in de tuin. Dat doen we door gewoon gezellig nieuwe dingen uit te proberen. Er zijn allerlei technieken de reveu gepasserd, zoals niet kerende grondbewerking, mulchen, sierwaarde toevoegen aan de moestuin, mengteelt combinaties en teelt van bijzondere gewassen.

Maar het allerleukste zijn de oogstfeesten. We gaan dan samen met de kinderen oogsten om vervolgens om de beurt bij iemand thuis te koken, borrelen en dineren met een goed glas wijn! Het is een goed voorbeeld van hoe een buurttuin een bijdrage kan leveren aan het maken van goede vriendschappen in de wijk.

Foto feenstra fotografie

Comments are closed.